Jazzkonsert og Jam

JAZZKONSERT OG JAM

Det var med en viss spenning at vi fredag kveld innfant oss i Chat Noir for å overvære konserten med den amerikanske trompetisten Uran «Hot Lips» P a g e, Simon. B r e h m s svenske orkester og noen av vår hjemlige musikere. Vi kjente «Hot Lips» som en meget dyktig trompetist i sterk Armstrong-påvirket stil, men – visste ikke om at også han hadde falt for fristelsen og begynt å spille i en moderne stil som vi regnet ikke ville passe ham. Heldigvis var han den samme.

Han spilte sine enkle soli med kraft og temperament og leverte i enkelte nummer som «Basin Street Blues» jazz av høyeste klasse. Tonen i instrumentet var stor, men han var vel glad i de høye, hese tonene, som imidlertid aldri feilet sin hensikt – de satte salen i kok. På mange måter likte vi hans sang bedre. Han hadde et gnistrende humør og en charmerende sceneopptreden.

Simon Brehms orkester var en behagelig overraskelse. Musikerne var uhyre samspalte og spilte med fin driv. Av solistene likte vi best unge Ake Person som behandlet sin trombone på en overbevisende måte. Han hadde utmerkede ideer og tonen kunne ikke vært stort bedre. Simon Brehm spilte ypperlig både komp og solo. Trommeslageren Sven Erik Bollhem var teknisk god, men larmet vel mye enkelte ganger. Pianisten Ingmar blestberg og tenorister Carl-Erik Lindgren var ordinære, d. v. s. Lindgren var en flott klarinettsolist, men glette instrumentet spilte han bare ved en enkel anledning.

Av de norske gjorde Robert Normann det best. Hans stil er strengt personlig og det fins vel i dag neppe hans likemann. Page var overbegeistret, og de svenske musikerne hadde også mange anerkjennende ord om ham. Rowlands trio gjorde derimot svært lite av seg i det celebre selskapet. Rowland selv var den eneste som holdt mål, men han spilte atskillig bedre med den svenske rytmeseksjonen til slutt under jarnsesjonen. Det virket faktisk som om deres stil passet hans spillesett. «Mikkel» Flagstad gjorde seg meget fordelaktig bemerket under samme jam, og det skulle ikke forundre oss om han får et engasjement fra Sverige med det første. Alt i alt var- det en hyggelig konsert, som vi håper er opptakten til et intimt samarbeid mellom utlandet og Norge.

Oslo Kløverjazzklubb sto som arrangør av konserten. Når det er varmt under en konsert spiller «Hot Lips» Page nesten like meget med alle de flotte lommetørklene sine som med trompeten.